Cum se poate alege cel mai bun fotoliu rulant

Scaun cu rotile

Tragediile se pot intampla la orice pas si oricine poate deveni urmatoarea victima condamnata sa stea o perioada de timp imobilizata in pat sub ingrijirea cuiva. Din pacate, atunci cand victima este o persoana foarte apropiata, lucrurile se inrautatesc, sentimentul de empatie dar si de regret se adanceste, un singur lucru ramane de facut – asigurarea tuturor conditiilor necesare unei recuperari medicale rapide si in confort deplin. Unul din dispozitivele medicale indispensabile in aceste cazuri este fotoliul rulant. Acesta este special conceput pentru persoanele care sunt in imposibilitatea totala de a merge, care nu se pot sustine deloc pe membrele inferioare, precum persoanele cu handicap locomotor grav, persoanelor foarte batrane sau celor supuse unor interventii chirurgicale si poate fi comandat online de la www.magazinulortopedic.ro, alaturi de alte astfel de dispozitive, precum scaun rulant sau carucior rulant.

 

Criterii de alegere a fotoliului rulant

Pe piata sunt disponibile mai multe modele de fotolii rulante. Acestea insa au acelasi scop, de a ajuta pacientul sa se miste cat de cat liber dintr-o parte in alta a incaperii, a locuintei sau, de ce nu, a curtii, pentru ca fotoliile rulante sunt indicate sa fie utilizate atat inauntru, cat si in afara.

Fotoliul rulant este de fapt un scaun cu rotile mai performant care ajuta pacientul sa se deplaseze prin forte proprii sau ajutat de un insotitor. Pe piata se gasesc fotolii rulante cu antrenare manuala sau automata, confectionate din aluminiu, otel, fotolii pliabile sau fotolii foarte confortabile care sunt si usor de manevrat si de transportat, precum si fotolii moderne, dotate cu manate de franare.

Asadar, clientul trebuie sa se decida asupra tipului de fotoliu rulant ales –  cel standard, cu suport pentru picioare, cu frana de siguranta si de serviciu, cu sezut si spatar moi si capitonate, sau modele mai complexe care costa si mai mult. Accesoriile cu care este dotat fotoliul rulant conteaza foarte mult in alegerea facuta, precum si pretul acestui dispozitiv si manevrabilitatea dar mai ales siguranta pe care le ofera atat utilizatorului cat si ingrijitorului.