Cum se elimina gelul fara sa se distruga unghiile ?

gel unghii

Avantajele unei manichiuri cu gel sunt fara sfarsit. Gelul este lipit de unghia naturala, este lucios timp de cel putin doua saptamani, si cu siguranta, se usuca imediat. Dar problema este ca sunt aproape imposibil de indepartat acasa, fara a se ruina complet unghiile.

Din fericire, exista cateva modalitati de indepartate, fara sa fie supuse unghiile la tortura.


Prima metoda dureaza putin mai mult timp, asa ca este nevoie de rabdare, precum si de un pic de munca grea. Dar, ajuta sa se indeparteze gelul de unghii, fara a se ruina acestea. 

In primul rand, se umple un castron mare cu apa calda. Apoi, se ia un castron mai mic si se umple cu acetona, inainte de a-l pune in interiorul vasului mare.  Apoi, se aseaza unghiile in acetona incalzita si se lasa sa se se inmoaie timp de 10 – 15 minute. Se ia un betisor cu varf ascutit din lemn si se slabeste usor gelul, insistand pe colturile unghiilor, pana cand acesta se indeparteaza complet.

Se hidrateaza mainile cu o cantitate generoasa de crema si ulei de cuticule.

Folia DIY

Prima data cand se face acest lucru, este posibil sa para complicat. Insa, odata ce este inteles procesul, va fi rapid, usor si nu va afecta unghia in nici un fel.

In primul rand, este nevoie de o sticla de acetona si discuri de bumbac. De asemenea, este nevoie de folie de aluminiu.

Gelul unghiilor trebuie pilit, astfel incat suprafata sa nu mai straluceasca. Apoi, se inmoaie un disc de bumbac in acetona si se plaseaza direct, pe partea de sus a unghiei. Acum, se infasoara fiecare deget cu o bucata mica de folie si se lasa sa se inmoaie timp de 10-15 minute. Cand este scoasa folia, gelul trebuie sa se desprinda odata cu aceasta, fara efort suplimentar.

Eliminarea unghiilor cu gel cu ajutorul kit-urilor speciale 

Daca nu se pot gasi toate piesele de care este nevoie pentru metoda de mai sus, se poate investi intr-un set special conceput pentru indepartarea gelului. De obicei, kitul de eliminare include solutia de indepartare, serul nutritiv, un betisor din lemn, tampoane pentru unghii cat si instructiuni privind indepartarea polishului.