Cum sa stingi incendiul in bucatarie?

sprinklere

Daca inca nu ti-ai cumparat pentru casa ta instalatii antiincendiu, atunci urmareste sfaturile de mai jos.

        Fie ca esti in proces de gatire sau ca pur si simplu iti faci treaba prin bucatarie, trebuie sa fii pregatita pentru a sti cum sa stingi un incendiu in caz de nevoie, mai ales daca iti lipsesc sisteme de stingere a incendiului in mod corespunzator. Citeste acest articol pentru a iti pastra casa si familia in siguranta.

        Primul pas este sa intrerupi energia care alimenteaza cuptorul cu microunde, daca acesta a provocat incendiul. Opriti dispozitivul, inchide-ti usa cuptorului si urmariti-l indeaproape. Inchiderea si eliminarea sursei de energie face ca focul mic sa se stinga rapid, in lipsa de oxigen. Daca aveti la indemana, asa cum ar trebui, un stingator, trebuie sa fiti pregatiti sa il folositi, pentru cazul in care focul nu se stinge de la sine. Deschideti usa atent si pulverizati continutul stingatorului, pana va asigurati ca focul a fost stins. Daca situatia scapa de sub control, atunci apelati de urgenta la serviciul de pompieri.

        Pentru cazul in care focul a izbucnit de la o tigaie, trebuie sa o acoperiti cu un capac pentru a il inabusi si a se stinge in mod natural si eficient. Mutati tigaia in chiuveta pentru a fi pregatita sa stropiti si cu apa, daca focul nu se stinge cu usurinta. Asigurati-va ca nu puneti mana pe tigaia incinsa fara a o proteja cu o manusa de bucatarie. Pentru incendiile care pornesc de la tigai, puteti folosi bicarbonat de sodiu sau sare pentru a topi grasimile. Cu un prosop umed puteti lua apoi tigaia sa o spalati, dupa ce focul s-a stins.