Cum sa fiti in siguranta pe strada

produse de autoaparare

Lanterne cu electrosocuri

Pe strada, daca va aflati in pericol, nu toata lumea va sari sa va ajute. De aceea este bine sa cunoasteti cateva metode de autoaparare, pentru a va putea proteja.

Pe hartie totul pare foarte simplu, insa daca vi se va intampla sa fiti atacat, va va fi foarte frica si veti fi in stare de soc. Un atacator va poate acoperi gura pentru a va opri din tipat sau plans sau chiar va pot lasa inconstient. De aceea este important sa stiti elemente de baza de autoaparare, masuri de evitare si strategii prin care puteti iesi dintr-o situatie stresanta. Va puteti pregati, ruland un scenariu in mintea dumneavoastra, atunci cand nu sunteti distras. A tipa “ajutor” este o reactie absolut normala, deoarece ani de invatare sociala ne-au influentat sa reactionam la o amenintare in acest mod.

Cateva strategii de autoaparare:

  • Loviti piciorul atacatorului cu calcaiul. Utilizati toata greutatea si o forta cat mai mare cand faceti acest lucru.

  • Lovitit atacatorul cu piciorul in gambe. Impingeti cat mai tare, insa aveti grija sa va mentineti echilibrul pentru a nu cadea.

  • Bagati-i degetele mari in ochi si impingeti tare. Puteti face acest lucru si in zona gatului (la barbati chiar sub marul lui Adam), daca atacatorul este de aceeasi inaltime sau chiar mai mic.

  • In cazul in care atacatorul vine din spate, folositi-va piciorul pentru a-l lovi. De asemenea, loviti-l cu capul in nas sau in fata. Pentru a face asta, aplecati-va capul in fata, iar apoi cu o viteza foarte mare loviti.

  • Daca atacatorul va strange de gat cu mainile, nu incercati sa il indepartati tot cu mainile, asa cum va dicteaza instinctul. In schimb, cu toata forta cu care puteti, puneti-va mainile printre mainile lui si loviti-i coturile cat mai puternic posibil. In acelasi timp puteti sa il loviti si in picioare, deoarece va poate scapa din situatie mai rapid.

  • Daca aveti la dumneavoastra o alarma personala, porniti-o de indata ce incepe atacul, langa urechea atacatorului. Daca nu aveti o astfel de alarma, tipati cat de tare puteti in urechile lui. Aceatsa strategie ar trebui sa o folositi daca atacatorul v-a daramat la pamant sau este foarte aproape de dumneavoastra.

Daca locuiti intr-o zona mai periculoasa, va sfatuim sa aveti mereu in geanta sau in buzunar un spray paralizant sau lanterne cu electrosocuri. Puteti gasi astfel de produse de autoaparare pe www.oferteshop.ro.