Cum sa avem grija de apa de toate zilele

termoizolatie

Daca doriti sa pastrati apele curate, sunt multe lucruri pe care le puteti face pentru a ajuta in acest sens. Puteti preveni poluarea apelor din raurile si lacurile din apropierea dumneavoastra, precum si a apelor subterane si a apei potabile, urmand instructiuni simple din viata zi cu zi.

  1. Economisiti apa prin oprirea robinetului de alimentare a apei, atunci cand nu este necesara folosirea acestuia. Aceasta ajuta la prevenirea deficitului de apa si reduce cantitatea de apa contaminata care are nevoie de tratamente de purificare si care este, prin urmare, mai scumpa.
  1. Fiti atenti la ce arunci in chiuveta sau toaleta. Nu aruncati vopseluri, uleiuri sau ale forme de gunoi pe canalizare, deoarece apa care merge pe conduce poate fi reciclata, iar arucand lucruri toxice pe conducte, ar putea duce la ingrunarea proceselor de detoxifiere cu curatare a apei.
  1. Foloseste produse de uz casnic pentru mediu, cum ar fi detergentul si alt agenti de curatare casnica.
  1. Aveti mare grija sanu folositi prea mult pesticide si ingrasaminte, deoarece acestea pot ajunge in stratul de apa al pamantului, care alimenteaza sursele de apa din apropiere.
  1. Nu aruncati gunoi in rauri, lacuri sau oceane si implicati-va in evenimentele de curatare a acestora pentru a ajuta sa avem apa mai curata pentru mai mult timp.
  1. Avand mai multe plante in gradina ta, te ajuta sa nu folosesti ingrasamant care nu este natural sau pesticide, care intra in stratul de apa freatic, contaminandu-l.
  1. Executa periodic inspectii video in puturi pe proprietatile pe care le detii si asigura-te ca beneficiezi de termoizolatii pentru conductele de apa care iti alimenteaza locuinta.