Cum sa ai grija de haine in functie de materialul din care sunt concepute?

obiecte vestimentare matase

Nu este suficient ca oamenii sa aleaga hainele potrivite pentru diferite evenimente sau situatii, ci si sa stie sa le intretina in mod corect astfel incat sa le poata purta si sa se bucure de ele cat mai mult timp. De-a lungul timpului, oamenii isi cumpara piese vestimentare din diferite materiale pe care trebuie sa le intretina in mod corespunzator conform indicatiilor specialistilor sau indicatiilor de pe eticheta.

Lasand la o parte sfaturile individuale in functie de fiecare material in parte, un sfat valabil pentru toate materialele este acela ca proprietarii obiectelor vestimentare sa aeriseasca dulapul cat mai des, sa lase usile larg deschise cateva ore si sa foloseasca saculeti de levantica pentru a mirosi frumos.

  • Cum se ingrijesc hainele din matase? Dar din denim?

Matasea este un material foarte pretentios, de aceea se va spala la mana, indiferent de indicatiile de pe eticheta. Partea buna este ca matasea se curata usor, astfel incat proprietarii nu vor pierde mult timp spaland de mana. Se spala in apa rece sau calduta cu detergent delicat, de preferabil lichid.

Un alt material preferat de femei si barbati deopotriva este denimul, cel mai purtat material in materie de pantaloni. Denimul este usor de curatat si de intretinut, se recomanda spalarea in apa rece la 30-40 de grade, iar pentru a pastra culoarea se va adauga un sfert de pahar de otet alb o data cu balsamul.

  • Cum se intretin articolele vestimenare din bumbac? Dar tricotajele?

Tricotajele nu se atarna pe umeras pentru ca se labarteaza, iau forma umerasului si atarna pe purtatoare atunci cand sunt purtate. Tricotajele nu au nevoie de spalare la fel de des ca si bumbacul, de exemplu, pentru ca absorb mai greu lichidele, insa se recomanda urmarirea instructiunilor.

Nu in ultimul rand, tricourile, pantalonii si alte articole vestimentare din bumbac se curata des, la temperaturi inalte, fiind un material foarte rezistent. Pentru a preveni decolorarea obiectelor vestimentare negre din bumbac se va folosi un balsam special, iar daca lucrurile sunt pufoase, se va folosi doar jumatate din cantitatea de detergent indicata.