Cum puteti reduce costul facturii la energia electrica?

electricitate

In vremurile noastre toate lucrurile care ne sunt necesare zilnic au nevoie de energie electrica, de aceea am conceput cateva sfaturi prin care poti sa faci economie, reducand costul aferent facturii lunare la energia electrica.

  1. Apelati la serviciile de montaj centrale termice si sisteme de incalzire centralizata.
  2. Incercati sa dati termostatul de la centrala de incalzire mai jos cu un grad. Diferenta nu este semnificativa in materie de confort, dar la factura se va simti.
  3. Daca aveti un sistem cu programare, fixati incalzirea sa se declanseze numai atunci cand este necesar. Spre exemplu, inainte de a ajunge acasa de la birou sau spre dimineata in apropierea orei la care trebuie sa va treziti.
  4. Opriti incalzirea cand nu locuieste nimeni in casa.
  5. Folositi solutii de blocare a curentului care trece pe sub usi, pe la incheieturile geamurilor, gaura cheii, la fiecare camera in parte. In acest fel te vei bucura de pastrarea caldurii si vei reusi sa faci economie.
  6. Coborati cu un grad sau doua temperatura apei calde pe care o folositi la baie si bucatarie. Termostatul nu trebuie sa fie mai sus de 60 de grade pentru apa calda, deoarece daca este prea mare, va fi nevoie oricum sa o combinati cu apa rece pentru a o putea utiliza.
  7. Instalati o cabina de dus pentru a economisi din apa folosita atunci cand vreti sa va spalati. Apelati la ajutorul unui service centrale termice pentru montarea cabinei de dus. Folositi mai mult apa rece atunci cand va spalati, intrucat acest lucru este mai bun si pentru sanatatea dumneavoastra, deoarece intareste sistemul imunitar.