Cum poti sa eviti riscurile la achizitionarea unui calculator refurbished

laptopuri second hand

Achizitionarea unui produs IT refurbished pare, la prima vedere foarte riscanta. Cumparatorii nu sunt foarte convinsi de performanta unor calculatoare ieftine – mai ieftine decat cele noi, insa mai costisitoare decat cele second hand – gandind ca au fost utilizate pentru o perioada scurta de timp sau refuzate de alti clienti.

Magazinul www.it-sh.ro in oferta caruia intra nu numai produse refurbished, ci si calculatoare si laptopuri second hand, detine o gama foarte variata de produse din ambele categorii. Cumparatorii trebuie doar sa acorde atentie catorva elemente importante care, cu siguranta, vor face diferenta intre o achizitie nesatisfacatoare si una perfecta, care pune la dispozitie un echipament complet functional, apartinand unui brand de top, la un pret cu pana la 70% mai mic comparativ cu acelasi model nou.

Ce caracteristici are calculatorul refurbished?

Exista mai multe tipuri de computere refurbished, acest termen facand referire atat la echipamente IT profesionale care au fost reconditionate, cat si la echipamente IT reparate, remanufacturate, recertificate sau care au fost folosite sub forma de leasing operational timp de cativa ani, returnate apoi producatorului. Practic, computerul refurbished nu mai poate fi vandut ca nou, desi functioneaza ca atare. Calculatoarele refurbished sunt verificate in mai multe etape, au sistem de instalare preinstalat cu licenta, fiind gata de folosit atat de persoanele fizice, cat si de catre persoanele juridice – asadar, acasa sau in birouri.

Ce avantaje ofera calculatorul refurbished

Calculatorul refurbished nu functioneaza la un nivel calitativ mai scazut decat unul nou, ci este performant, avand o configuratie solida si fara defecte din fabrica. Fiind reconditionate si revandute, calculatoarele refurbished au un impact minim asupra mediului si au rolul de a reduce deseurile electrice, astfel ca se poate vorbi despre avantajul ecologic al acestora.

Sfaturi utile pentru achizitionarea unui calculator refurbished:

Inainte de a cumpara un calculator refurbished, clientul trebuie sa:

  • Verifice reputatia comerciantului, sa evite achizitiile de la persoane fizice care promit ca starea produsului este “ca nou” si il includ in categoria refurbished, in loc de second hand;

  • Constate daca produsul este verificat din toate punctele de vedere inainte de a fi comercializat;

  • Verifice perioada de garantie – aceasta trebuie sa fie suficient de mare, precum in cazul unui produs nou;

  • Se intereseze de politica de returnare a produsului;

  • Citeasca specificatiile computerului refurbished, care ar trebui sa fie echivalente cu cele ale unui produs nou;

  • Compare pretul calculatorului refurbished cu cel al calculatorului nou;

  • Afle mai multe detalii despre cele mai importante piese componente ale computerului (precum hard disk-ul);

  • Se decida asupra scopului in care va folosi computerul refurbished achizitionat – in scop personal sau profesional.

Cui se adreseaza calculatoarele refurbished

Calculatoarele refurbished reprezinta o solutie foarte buna din toate punctele de vedere atat pentru persoanele fizice, cat si pentru persoanele juridice. Fie ca sunt folosite pentru jocuri, pentru editare video sau pentru redactare de documente, pentru navigare pe internet sau in orice alt scop, calculatoarele refurbished sunt suficient de performante pentru a face fata cerintelor si exigentelor utilizatorilor.