Cum ne pregatim masina in vederea efectuarii ITP

inspectie tehnica periodica

Atunci cand stim ca ne apropiem de data de expirare a inspectiei tehnice periodice a masinii, trebuie sa avem grija sa ne facem timp pentru a ajunge la o statie ITP, unde sa efectuam revizia autoturismului. Fara aceasta adeverinta, nu vom mai putea utiliza masina pe drumurile publice si riscam amenzi mari in cazul in care suntem supusi unei verificari din partea organelor de politie. De aceea, cel mai bine este sa fim prevazatori, mai ales ca aceasta verificare ne poate pune la curent cu unele defectiuni ale masinii, care ne-ar pune siguranta in pericol. Din acest motiv nu ar trebui sa vedem aceasta procedura ca pe o formalitate sau ca pe o pierdere de timp, pentru ca ea este importanta si este si in interesul nostru sa conducem o masina sigura si eficienta.

Inainte de a pleca spre centrul de inspectie trebuie sa te asiguri ca ai la tine toate actele necesare realizarii reviziei.

 

Astfel, va trebui sa prezinti in vederea verificarii certificatul de inamtriculare a masinii, polita de asigurare RCA aflata in perioada de valabilitate pentru masina pe care o prezinti, carte de identitate a autovehiculului, precum si cartea ta de identitate, indiferent ca esti sau nu proprietarul masinii.
De asemenea, pentru ca masina sa poata fi supusa inspectiei tehnice periodice, trebuie ca aecasta sa aiba o caroserie curata, precum si sasiul ansamblurilor si subansamblurile, pentru ca acestea poarta anumite inscriptii ce urmeaza a fi verificate. Inainte de a ajunge a service trebuie sa te asiguri ca anvelopele sunt umflate conform instructiunilor producatorului si ca toate echipamentele masinii sunt compatibile cu aceasta. Altfel, este foarte probabil ca masina sa nu obtina certificatul de conformitate si vei fi nevoit sa faci un nou drum si o noua verificare.

Pentru a fi sigur ca eviti situatiile neplacute, iti recomandam Alfa ITP Motors, o statie ITP in militari, unde personalul specializat iti va spune cum trebuie sa te pregatesti in vederea inscrierii masinii la inspectia tehnica periodica. Astfel aceasta statie ITP din sector 6 iti sta la dispozitie cu toate informatiile datorita site-ului www.alfaitp.ro pe care il poti accesa oricand si care iti ofera toate detaliile de care ai nevoie.