Cum cumperi si vinzi pe Facebook in siguranta?

avantajele vanzarii pe Facebook

Facebook, reteaua de socializare initial implementata pentru a impartasi fotografii cu alti utilizatori, a devenit o veritabila piata online. Sunt numeroase grupuri de vanzari si cumparari online, in care oamenii cauta sa isi cumpere sau sa isi vanda tot ceea ce au de pret si nu mai folosesc. Adevarul este ca pe Facebook comertul a inceput sa infloreasca. Oamenii aleg sa isi puna pe profilul personal lucrurile pe care le au la vanzare, pe un grup sau chiar sa isi creeze un magazin special in acest sens. Lasand deoparte conturile companiilor, persoanele fizice au si ele dreptul de a-si vinde diversele produse cu ajutorul acestui instrument foarte eficient.

Pentru a desfasura activitatea legala de a vinde produsele (pentru cei care produc si vand unele lucruri handmade, dulciuri, etc) intai trebuie sa se inregistreze vanzatorii la Registrul Comertului si sa plateasca taxe. Teoretic, vanzarea de produse pe Facebook este simpla si, cu cat mai multi urmaritori sau prieteni in lista, cu atat mai multe sanse de a vinde in cat mai scurt timp.

Comparativ cu un magazin online, magazinul Facebook Shop are mai multe avantaje.

Vanzarea este mai personala, mai prietenoasa, nu costa mult. Insa nu vanzatorul este proprietarul magazinului, ci Facebook-ul, insa proprietarul isi ia singur deciziile in privinta strategiei pe care doreste sa o abordeze. Facebook poate insa sa inchida oricand pagina utilizatorului din varii motive.

O alta varianta de a vinde pe Facebook este inscrierea in grupurile specifice de vanzari si cumparari, chiar si in grupurile Caut, unde, daca sunt atenti, vanzatorii isi expune marfa in cadrul postarii altcuiva. Cert este ca producatorii pot sa vanda pe Facebook fara restrictii, dar la distribuitori, lucrurile stau altfel. Magazinul pe Facebook este un canal de vanzare dar grupurile de anunturi functioneaza mult mai rapid si mult mai eficient in acest sens.

Acum oricine poate sa vanda online orice! De la colectia de carti a bunicului pana la cerceii bunicii, de la produsele crosetate pana la castravetii din gradina, purceii din cotet sau fructele din livada, laptopul de care s-au plictisit utilizatorii sau telefonul pe care doresc sa il schimbe, Facebook este locatia ideala pentru a face acest lucru!