Cum alegi vasul de toaleta potrivit pentru baie

vasul wc

Una dintre cele mai importante incaperi ale locuintei, echivalenta cu relaxarea si intimitatea, este baia. In baie oamenii isi petrec in medie cateva zeci de minute zilnic, iar totul trebuie sa exprime confort, de la cabina de dus sau cada, pana la vasul de toaleta.

Vasul de toaleta trebuie sa fie foarte bine ales, astfel incat sa imbine perfect functionalitatea, costurile si esteticul. Datorita importantei pe care o are in viata oamenilor si frecventei cu care este utilizat, decizia trebuie sa fie luata in functie de considerente financiare, estetice si functionale.

Principalele criterii pentru alegerea vasului de toaleta

Pe piata exista mai multe tipuri de vase de toaleta, fiecare dintre ele incadrandu-se in diferite stiluri de amenajare a baii. Vasele de toaleta pot fi montate in pardoseala, cu picior, acestea fiind cele mai usor de montat, mai accesibile din punct de vedere financiar si mai functionale.

Vasele de toaleta suspendate sunt foarte populare gratie aspectului foarte placut, spatiului mic pe care il ocupa si usurintei cu care se intretin. Acestea functioneaza numai cu rezervoare incastrate in perete, de aceea trebuie montate de o persoana cu experienta.

Totodata, oamenii care cauta sa isi amenajeze baia trebuie sa tina cont si de faptul ca aspectul vasului de toaleta influenteaza starea de spirit pe care o simt membrii familiei in cele cateva zeci de minute zilnice petrecute la baie. Exista si vase de toaleta cu functie de bideu, care nu numai ca rezolva problema spatiului insuficient din baie, ci permite utilizatorului sa se bucure de avantajele unui bideu la costuri mai mici.

Inaltimea vasului de toaleta este unul dintre principalele aspecte de care trebuie sa tina cont oamenii inainte de a face o astfel de investitie, pentru a beneficia de un confort maxim. Pentru a da o nota cu adevarat eleganta, moderna, clasica sau amuzanta baii, se recomanda achizitionarea unui capac al vasului de toaleta simplu, alb, elegant sau, dimpotriva, foarte colorat, cu modele amuzante imprimate.

Capacul soft close este util si practic, in timp ce capacul click-clack este ideal pentru o mai buna igienizare si curatare.