Cum alegi cel mai bun parchet pentru living sau dormitor

parchet living

Proprietarii de apartamente si de case care cauta in magazinele de specialitate cel mai bun parchet pentru reamenajarea locuintei sunt sfatuiti sa tina cont de anumite caracterisici pentru a face o alegere foarte buna. Acasa este locul in care oamenii se simt confortabil, relaxati si in siguranta, iar spatiul va avea nevoie din cand in cand de lucrari ce implica schimbari majore. Parchetul nu mai este un lux, ci o necesitate, o achizitie careia oamenii trebuie sa ii acorde atentia cuvenita.

De ce sa investesti in cel mai bun parchet pentru acasa

Parchetul este un element supus uzurii si un element central in decorarea casei, iar oamenii nu trebuie sa faca rabat de la calitate. Pentru ca durata de viata a unui parchet este influentata de mai multe lucruri, printre care si existenta animalelor de companie, materialele din care sunt concepute mesele si scaunele, dar si produsele de curatenie folosite, atunci cand devine deteriorat, scoate sunete sau nu mai este functional, parchetul trebuie schimbat.

Exista anumite tipuri de parchet care primesc garantie pe o perioada indelungata, dar si modele care nu rezista mai mult de cativa ani. Parchetul din lemn masiv, fabricat din lemn de fag, stejar, mesteacan sau cires este indiscutabil cel mai bun tip de parchet pe care il pot alege proprietarii de locuinte. Acesta are un aspect foarte placut si o rezistenta foarte mare in timp. Pe de alta parte, parchetul stratificat este obtinut din mai multe straturi de lemn, spre deosebire de parchetul laminar care este sintetic, are o rezistenta buna la uzura, la umiditate, la trafic intens si are un aspect foarte placut.

Parchetul in culori inchise este ideal in camere mari, care beneficiaza de suficient de multa lumina naturala, in timp ce parchetul in culori deschise se preteaza foarte bine la camerele mici, intunecoase si fara prea multa lumina naturala. Pe langa atributele legate de calitatea si de rezistenta parchetului, cumparatorii trebuie sa se preocupe si de aspecte ce tin de stilul parchetului in concordanta cu stilul amenajarii camerei.