Criterii de alegere a unei uniforme medicale pentru asistentii medicali debutanti

Purtarea unei uniforme medicale este obligatorie atat medicilor si asistentilor cu experienta, cat si asistentilor medicali debutanti, care nu fac exceptie de la folosirea unui echipament de protectie adecvat. Asistentii medicali debutanti trebuie sa isi aleaga o uniforma comoda, rezistenta, curata, dar si potrivita cerintelor estetice si de culoare ale unitatii private sau de stat in care isi fac debutul in cariera.

Alegerea unei uniforme medicale in functie de masuri

Inainte de a investi in uniforme si halate medicale, asistentii medicali debutanti care se afla la prima incercare de acest gen trebuie sa aiba la indemana un metru pentru croitorie, pentru ca masurile sunt punctul de plecare al acestei investitii. Indeosebi daca uniforma sau halatul sunt comandate online, din magazine de specialitate precum MediFashion.ro, masuratorile trebuie facute adecvat.

Se va masura bustul, in zona cea mai proeminenta a pieptului, atat la femei, cat si la barbati, apoi zona cea mai proeminenta a soldurilor, talia si picioarele, de la bazin pana la 3 cm sub glezna, masurarea facandu-se din interior.

Croiala uniformei medicale

Croiala uniformei medicale este un alt criteriu important de achizitie. Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de croieli, atat clasice, cat si moderne, iar cadrele medicale, fie si debutante, trebuie sa isi aleaga croiala in functie de forma corpului si de preferinte.

Halate medicale | Uniforme medicale | MediFashion.ro

halate medicale

Exista uniforme medicale unisex, pentru asistentii debutanti care prefera o haina mai larga, uniforme atletice, care lasa pielea sa respire, dar si uniforme relaxate, cu o croiala cambrata, arcuita, un halat care acopera soldurile si ofera o mare libertate de miscare. Modelele de uniforme stranse pe corp sunt potrivite pentru asistentele care doresc sa isi puna in evidenta si calitatile fizice.

Alegerea uniformei medicale in functie de culori

Culoarea poate fi un criteriu foarte important de alegere a uniformei medicale, mai ales daca in clinica sau in sectia in care lucreaza asistentii medicali este specificata o anumita culoare, in afara de clasicul alb. Daca nu este specificata culoarea, aceasta poate fi aleasa in functie de ten, de preferinte, de culoarea parului sau a ochilor.