Constipatia la bebelusi

cauze constipatie bebelus

Semnele unei probleme, cum ar fi constipatia, pot fi mai dificil de detectat, mai ales la cei mici. Constipatia la bebelusi poate duce la disconfort si iritabilitate. Daca cel mic pare sa aiba dureri abdominale, este recomandata o vizita la medicul pediatru. Tratamentul incepe de obicei cu remedii la domiciliu.

Care sunt remediile la domiciliu pentru constipatia la bebelusi?

Ca si in cazul adultilor, exercitiile fizice si miscarea tind sa stimuleze intestinele unui bebelus. Parintii ii pot misca usor piciorusele, exersand mersul, ameliorandu-se astfel constipatia. Un alt remediu la domiciliu ar fi o baie calda. Relaxeaza foarte mult muschii abdominali. De asemenea, poate ameliora o parte din disconfortul legat de constipatie. Exista anumite alimente care ajuta foarte mult in aceasta situatie, dar difera in functie de varsta si de dieta copilului. Mamele care isi hranesc copilul cu lapte matern ar putea sa incerce sa stopeze alaptarea pentru o perioada. La fel si in cazul bebelusilor hraniti cu lapte formula. Ori se stopeaza hranirea, ori se incearca alt tip de lapte formula.

Daca bebelusii consuma alimente solide, parintii ar trebuie sa le ofere surse bune de fibre. Multe fructe si legume pot ajuta la stimularea intestinelor datorita continutului lor mai mare de fibre. Optiunile alimentare bune pentru bebelusii cu constipatie includ: mere, broccoli, cereale integrale, piersici, pere si prune.

Copiii mici nu au de obicei nevoie de lichide suplimentare, deoarece isi obtin hidratarea din laptele matern sau din formula. Cu toate acestea, bebelusii constipati au nevoie de o cantitate mica de lichid suplimentar. Pediatrii recomanda uneori adaugarea unei cantitati mici de apa sau, ocazional, suc de fructe in dieta bebelusului, cand are peste 2-4 luni si este constipat. Dupa ce un copil implineste varsta de 2–4 luni, poate consuma o cantitate mica de suc de fructe, cum ar fi 100% din prune sau suc de mere. Acest suc ajuta la tratarea constipatiei. Zaharul din suc este greu de digerat. Drept urmare, mai multe lichide intra in intestine, ceea ce ajuta la indepartarea constipatiei. Cu toate acestea, un parinte nu trebuie sa ofere copilului suc de fructe pentru prima data fara recomandarea medicului.