Conditii de sanatate pentru copiii prematuri

NICU

Un copil prematur (cunoscut si ca un copil prematnic) este cel care se naste inainte de 37 de saptamani de gestatie. Din moment ce bebelusii cresc atat de repede in timpul sarcinii, un copil prematur care se naste cu trei pana la patru luni mai devreme este foarte diferit de cel care se naste cu doar trei pana la patru saptamani mai devreme. De aceea, medicii folosesc frecvent urmatoarea terminologie pentru a distinge intre diferitele tipuri de copii prematuri:

Cum arata un copil foarte premat?

Un copil nascut prematur intr-o unitate de terapie intensiva neonatala (cunoscuta si sub numele de NICU), la doar 27 de saptamani, cantareste numai in jur de 2 kilograme; iar un bebelus nascut la 30 de saptamani cantareste aproximativ 3 kilograme. Copiii nascuti foarte prematur au piele subtire cu vene vizibile si necesita o multime de echipamente medicale, care includ:

Suportul respirator : Majoritatea copiilor prematuri necesita asistenta respiratorie dupa nastere. Un copil foarte bolnav poate avea nevoie de ventilatie mecanica. Alti copii nascuti prematur pot necesita o presiune continua pozitiva a cailor respiratorii.

Linii IV: Datorita sistemelor lor digestive imature, bebelusii prematuri sunt hraniti la inceput de linii intravenoase (IV), iar laptele este introdus in alimentatie lent. Liniile IV pot proveni din cordonul ombilical.

Tuburi NG / OG : Inainte de 33 de saptamani de gestatie , copiii nu pot suge, inghiti si respira in acelasi timp.

Echipamente de monitorizare: Copiii foarte prematuri vor avea autocolante pe piept, pe incheieturi sau pe picioare pentru a le monitoriza ritmul cardiac, rata de respiratie si saturatia oxigenului.

Probleme de sanatate in NICU

Un copil foarte prematur poate avea un curs neted NICU sau unul complicat. Deoarece bebelusii prematuri au sisteme imature, ele sunt mai susceptibile la infectie decat bebelusii nascuti la timp. Cele mai frecvente probleme de sanatate ale copiilor foarte prematuri includ: apneea la maturitate, anemie, hemoragie intraventriculara, potentiale probleme de sanatate pe termen lung etc.