Celebra cursa 24 de ore de la Le Mans se amana

Le Mans

A 88-a editie a celor 24 de ore de la Le Mans a fost amanata pana la toamna din cauza epidemiei cu COVID 19 care a pus stapanire pe intreaga lume. Campionatul mondial formula 1 sufera consecintele crizei de sanatate generate de noul virus.

Ce inseamna de fapt concursul de anduranta 24 de ore de la Le Mans

  • O cursa nebuna, o provocare pentru rezistenta barbatilor si a masinilor: cele 24 de ore de la Le Mans reunesc toate ingredientele unei competitii sportive dure. In primul rand, locul de desfasurare este unul unic: circuitul Sarthe, unul dintre cele mai lungi din lume; unde 24 de ore piloti din toata lumea se intrec in castigarea trofelului in fiecare an din 1923. Aceasta competitie este fara doar si poate cea mai dura din istoria automobilismului, trofeul fiind ravnit de orice pilot de formula 1.
  • In ceea ce priveste organizarea cursei, aceasta se desfasoara cu precizia unui ceas elvetian: sambata, la ora 15:00, saizeci de masini iau startul pentru a se intrece intr-o competitie fara egal. Aceasta cursa legendara, presupune efectuarea unor ture, zi si noapte, cu mici pauze pentru verificarea masinii atunci cand este cazul. In fiecare echipa se afla cate 2 soferi care concureaza prin rotatie.
  • Stresul, momentele rare de somn, adrenalina garantata 100%, toate acestea reprezinta o provocare fizica si tehnica autentica in atmosfera asurzitoare a motoarelor turate la maxim. Doar cei puternici rezista la final fara sa cedeze.
  • Cu peste 2400 de jurnalisti prezenti din mai mult de 160 de tari, cele 24 de ore din Le Mans sunt fara indoiala cel mai mediatizat eveniment mass-media din Franta. Aici, in fata lumii, marci de top de automobile, precum Porsche, Audi, Ferrari sau Toyota se intrec pentru primul loc.
  • Aproximativ 260.000 de spectatori participa anual la acest spectacol desfasurat in jurul circuitului Sarthe pentru a-si sustine favoritii, dar si pentru a lua parte la unul din momentele unice ale sportului.

Caracteristici speciale ale circuitului:

  • In medie viteza masinilor este de 219 km / h
  • In linia dreapta in dreptul Les Hunaudières (6 km), masinile de curse ajung la … 400 km / h
  • Traseul combina o sectiune a drumului national cu circuitul local (circuitul Bugatti)