Cele mai vizitate locuri din Grecia

insule Grecia

Grecia este cu siguranta cea mai potrivita destinatie pentru o vacanta. Este inconjurata de sute de insule, cu peisaje superbe, cufundate in istoria straveche. Istoria si cultura acesteia au influentat dezvoltarea intregii omeniri. Este o tara care trebuie bifata macar o data in viata, daca nu, de mai multe ori.

Motivele pentru care aceasta tara atrage intr-un singur an peste 30 de milioane de turisti sunt arhitectura, mancarea, plajele si ospitalitatea.

  • Corfu

Ce pot face turistii in Grecia? Pot descoperi mai multe insule minunate, desigur! Cea mai faimoasa dintre Insulele Ionice se gaseste la capatul vestic al tarii. Corfu este o adevarata bijuterie, una dintre cele mai verzi insule din tara, gratie ploilor de vara si plantatiilor sale de maslini.

Mai presus de toate, este una dintre cele mai rurale, autentice si linistite insule din Grecia, departe de traseele turistice.

  • Cefalonia

Prin vizitarea Greciei, se intelege si descoperirea unor insule fabuloase. Printre acestea, Cefalonia este un paradis pentru iubitorii de natura. Celebra insula a povestilor lui Homer, este cea mai mare insula ionica. Gazduieste locuri de vis: golfuri magnifice, golfuri salbatice, munti luxurianti, precum si o mostenire culturala si istorica bine conservata pentru a fi descoperita.

  • Mistra

Situata in apropierea orasului Sparta din sud-estul Peloponezului, Mistra a fost construita pe deal, la poalele unui castel fortificat construit de franci in secolul al XIII-lea.

Perla Morea”este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO si gazduieste cladiri religioase sau fortificate, palate si alei mici fermecatoare.

  • Monemvasia

Orasul fortificat Monemvasia, construit pe o insula stancoasa legata de coasta printr-un dig, va cufunda turistii intr-un univers medieval unic. Pentru o clipa, turistii se pot deconecta complet de lumea de afara, pentru a admira strazile sale pitoresti, bisericile sale magnifice bizantine si pentru a se bucura de delicioasa gastronomie locala.

Cicladele

Imposibil de vizitat Grecia fara a face o oprire in Ciclade.  Situata in sudul Marii Egee, cu mai mult de 200 de insule, dintre care doar 24 sunt locuite. Aceasta destinatie de vis ii va fermeca pe turisti cu peisajele sale magnifice, satele sale grecesti fermecatoare, cu case albe si acoperisuri albastre azurii.