Cele mai comune motive pentru care proprietarii apeleaza la service auto

incarcarea cu freon auto

Specialistii de la service auto sector 1, Nordgarage, prezinta cele mai comune motive pentru care posesorii de autoturisme se prezinta in service cu masinile. Pe site-ul Nordgarage.ro se poate vedea intreaga lista de servicii si de oferte puse la dispozitia clientilor de catre personalul calificat care isi desfasoara aici activitatea.

Vizita la service auto inainte de ITP

ITP-ul sau inspectia tehnica periodica este o inspectie autorizata prin care masina trebuie sa treaca la un an sau la doi, in functie de vechimea ei. La aceasta inspectie, masina este vazuta de inspectori autorizati care verifica fiecare sistem important si care la final dau autorizatia pentru circulatie sau interzic masinii sa mai circule pe drumurile publice. Din acest motiv, inainte de fiecare ITP posesorii de autoturisme se prezinta in service pentru a verifica masina si pentru a se asigura ca vor trece cu bine testul la care aceasta va fi supusa.

Inlocuirea freonului

De asemenea, un alt motiv comun pentru care maisnile sunt aduse in service este incarcarea cu freon auto. Mai ales pe timpul verii, posesorii de autoturisme descopera faptul ca instalatiile lor de climatizare nu mai ofera aer cald si ca mediul din interiorul masinii este unul in care devine imposibil sa stea, din cauza temperaturilor ridicate.

Se recomanda incarcarea instalatiei cu freon ori de cate ori este necesar si verificarea locului prin care freonul se pierde, astfel incat instalatia sa functioneze mereu corect si in parametri doriti.

Service auto sector 1 | Incarcarea cu freon auto | Nordgarage.ro

service auto sector 1

Este recomandat ca instalatia sa functioneze corect si sa fie utilizata ori de cate ori este nevoie nu doar pentru confortul soferului si al pasagerilor sai ci si pentru siguranta. In momentul in care temperatura din masina creste considerabil soferul poate sa nu se mai concentreze la fel de bine pe drum, intervine starea de molesala si somnolenta, caz in care pot aparea acciente grave.

Acestea sunt cele mai comune doua motive pentru care soferii se preznta cu masinile in service-urile auto. In realitate, ar trebui ca fiecare conducator auto sa ajunga la un service de fiecare data cand simte ca se intampla ceva cu masina sau de fiecare data cand aceasta da semne ca urmeaza anumite probleme. In felul acesta, fiecare situatie va fi remediata la timp si vor fi evitate costurile suplimentare generate de piesele defecte.