Cele mai comune boli ale batranetii

Azil de batrani Pipera

Batranetea este intr-adevar o perioada frumoasa dar totodata delicata al vietii oricarui om. Cei care ajung la o venerabila varsta, femei sau barbati, sunt supusi imbolnavirii. Unii sufera de afectiuni fizice, altii de afectiuni psihice. Insa indiferent despre ce tip de afectiune ar fi vorba, daca membrii familiei, copiii nu ii mai pot sustine si ajuta, exista numeroase institutii, precum camin de batrani Bucuresti, azil-pentru-bunici.ro care ii primesc cu bratele deschise, le confera gazduire, hrana, tratamente specifice, consiliere, contra unei sume de bani. Azilul de batrani Pipera primeste in cele mai bune conditii batrani oferindu-le servicii medicale de specialitate.

Bolile batranetii

Chiar daca sanatatea s-a subrezit, acest lucru nu inseamna ca batranii trebuie sa fie tratati cu indiferenta sau nepasare. Nimeni nu isi doreste sa ajunga in imposibilitatea de a se ingriji singur. Cele mai comune boli sunt cele cardiovasculare, pe primul loc in ceea ce priveste mortalitatea la nivel global. Bolnavii care sufera de aceste afectiuni trebuie sa fie ingrijiti in mod corespunzator. Acelasi lucru este valabil si pentru batranii care au suferit un accident vascular cerebral, in urma caruia raman cu dizabilitati .

Cancerul din pacate este o boala care `loveste` tot mai multi batrani. Dupa o operatie grea sau dupa un tratament de chimioterapie sau radioterapie, batranii trebuie sa fie ingrijiti intr-un mediu curat si cu personal specializat, cum este un azil. Caminele de batrani primesc si oameni care sufera de diabet, osteoartrita sau osteoporoza. Cele mai comune boli ale batranetii raman insa Parkinson si Alzheimer, care afecteaza deopotriva femei si barbati si in ultimele etape, sunt dureroase atat pentru suferinzi cat si pentru cei din jur din cauza felului in care se manifesta.

Asadar, indiferent care ar fi actiunea de care sufera batranii, internarea intr-un centru specializat, altul decat un spital, pe termen lung, este cea mai buna solutie care poate sa le aduca un strop de fericire si de multumire sufleteasca.