Cele mai absurde legi din Statele Unite

legi

Statele Unite ale Americii

Cu totii am auzit acele legende urbane si zvonuri despre legile absurde din Statele Unite ale Americii. Ei bine, acestea sunt chiar adevarate. Din cauza ca legislatia Americii este foarte greu de revizuit, exista anumite articole din legi de-a dreptul stupide, care se afla acolo doar pentru ca nu le-a abrogat nimeni de zeci de ani.

In Alaska este ilegal sa te imbeti intr-un bar si sa ramai acolo. Se pare ca aceasta lege este contrara chiar scopului principal al unui bar, nu-i asa? Articolul prevede ca o persoana intoxicata cu alcool nu poate sta in acelasi loc in care exista alcool la vanzare. Super.

Daca o broasca moara in timpul unei competitii de sarituri de broaste in California, aceasta nu poate fi mancata. Acest “sfat” extrem de sanatos se pare ca a luat nastere din cauza unei traditii vechi de 80 de ani din orasul Angels Camp, unde turistii si localnicii se luau la intrecere sa vada broasca cui sare cel mai departe.

Idaho este singurul stat din America ce are canibalismul declarat ilegal, iar acest lucru s-a intamplat abia in anul 1990. Totusi, se pare ca este perfect legal sa ingerezi de buna voie carne sau piele de om daca te aflii intr-o situatie de viata si de moarte. Deci canibalismul este permis, atat timp cat tine de supravietuirea ta.

In Indiana, magazinele de bauturi alcoolice nu pot vinde apa sau sucuri reci. Cu toate acestea, ei pot vinde sucuri calde. Deci puteti cumpara o Coca Cola incalzita alaturi de sticla de rom linistiti. Legislatia prevede foarte clar ce tip de bauturi si la ce temperaturi pot fi in stocurile comerciantilor.

In Iowa este o contraventie daca ii dai cuiva margarina si ii spui ca este unt. Batalia dintre unt si margarina se tine de ani de zile, asa ca putem sa intelegem dorinta celor din Iowa pentru transparenta totala si sinceritate.

In Maryland este ilegal sa fie vandute la automate prezervative care nu sunt fabricate din latex. Orice persoana prinsa ca nu respecta aceasta lege poate fi amendata cu pana la 1000 de dolari.

In Mississippi, daca injurati in fata la doua sau mai multe persoane in public puteti face pana la 30 de zile de inchisoare. Desi aceasta lege incalca primul amendament din Constitutie, se pare ca a fost creata pentru a proteja publicul.

In New Hampshire este ilegal sa colectezi si sa iei alge din apa, noaptea. Chiar daca poate parea absurda, aceasta lege isi are rostul deoarece acolo algele sunt folosite in multiple scopuri si au devenit din ce in ce mai rare.

Este ilegal sa jucati bingo prea mult in Carolina de Nord. Pentru unele organizatii, se pare ca jocurile de bingo pot dura cel mult 5 ore. Legislatie prevede chiar ca se poate juca un singur joc de maxim 5 ore pe o perioada de 48 de ore, iar premiul nu trebuie sa fie mai mare de 500 de dolari.

In Texas, ateii nu au voie sa candideze pentru pozitii publice. Desi statul interzice testele religioase ca si metode de calificare pentru candidati, se pare ca oricine doreste sa ocupe o pozitie trebuie sa recunoasca si sa accepte existenta unei “fiinte superioare”.

Acestea nu sunt toate legile amuzante din State, insa sunt dintre cele adevarate. Pe internet veti gasi multe site-uri care publica diferite absurditati inventate si care nu se regasesc in legislatia Americii.