Ce tip de aparate dentare pot fi luate in calcul de pacientii adulti?

Daca pana nu demult, numai copiii si adolescentii erau pacientii candidati ideali pentru lucrarile ortodontice ce presupuneau inserarea de aparate dentare in sector 2, acum si adultii sunt candidati perfecti pentru aceste servicii care se dovedesc a fi foarte eficiente si la o varsta mai inaintata. Aparatele dentare sunt de mai multe feluri, in functie de materialele din care sunt facute, de costuri si de cat de vizibile sunt. Adultii, de regula prefera aparate dentare invizibile sau cat mai putin vizibile pentru a nu atrage atentia in mod negativ asupra lor.

Tipuri de aparate dentare sector 2 si eficienta acestora

Aparatele dentare metalice sunt cele mai populare, comune si traditionale, sunt si cele mai vizibile, dar si cele mai rezistente deopotriva. Un dentist bun va sti sa explice pacientilor adulti ca acest tip de aparat dentar, desi este cel mai vizibil dintre toate, este si cel mai rezistent si aduce numeroase avantaje purtatorilor. Acestia nu trebuie sa se teama daca se rup bracketii si nici nu trebuie sa isi faca griji ca nu au suficiente resurse financiare pentru a opta pentru aceasta varianta. Aparatul dentar metalic presupune si o perioada de purtare mai mica decat alte tipuri de aparat dentar.

Aparatul dentar ceramic, pe de alta parte, nu este la fel de vizibil ca si cel din metal, dar nici la fel de rezistent si nici la fel de ieftin. Aparatul dentar ceramic are bracketii din material ceramic care sunt foarte expusi ruperii din cauza alimentelor tari sau lipicioase. Pe de alta parte, aparatul ortodontic cu safire este mult mai calitativ decat cel ceramic, dar este si mai scump si mai fragil. Pentru adultii care cauta o solutie ortodontica, dar si foarte estetica, aparatul dentar invizibil este varianta ideala!

Aparate dentare in sector 2 | dentist bun | Cabinetstomatologicsector2.ro

aparate dentare in sector 2

Aparatele dentare reprezinta una din cele mai bune solutii, daca nu singurele de indreptare a dintilor la orice varsta. Acestea trebuie curatate in mod corect acasa si intretinute la cabinetul stomatologic. Aceste aparate reduc riscul aparitiei bolilor parodontale, precum si aparitiei cariilor, imbunatatind masticatia, digestia si increderea in sine a pacientilor. Fara doar si poate, inserarea unui implant dentar este cea mai buna solutie pentru care pot opta pacientii adulti.