Ce fel de carti cauta autorii anunturilor „cumpar carti”?

Autorii anunturilor de tipul „cumpar carti in Bucuresti” sunt anticariatele, cum este de exemplu Anticariat Carti, care au ca obiectiv imbogatirea si diversificarea stocului propriu de carti. Prin urmare, acestea cumpara orice fel de carti, de la cele vechi pana la cele mai noi si din orice domeniu.

Tot ce au de facut cei care au carti pe care nu intentioneaza sa le mai citeasca vreodata este sa contacteze Anticariat-Carti.com si sa anunte ca au carti de vanzare, iar o echipa a acestui anticariat se va deplasa la adresa vanzatorului, oriunde in tara, pentru a incheia tranzactia.

Care sunt cartile cele mai cautate in urma anunturilor „cumpar carti in Bucuresti”?

Fiind vorba despre anticariate, cele mai apreciate si cautate carti de catre acestea sunt cele vechi, insa asta nu inseamna ca cele mai recente nu vor fi acceptate, aceste anticariate achizitionand chiar si carti noi.

Totusi, motivul pentru care acestea prefera cartile vechi este reprezentat de valoarea literara si istorica ale acestora, in randul cartilor vechi existand posibilitatea sa fie descoperite adevarate „comori”.

De asemenea, cartile oferite pentru vanzare pot fi din orice domeniu de activitate, indiferent ca sunt carti destinate relaxarii, invatarii sau dezvoltarii.

Astfel ca anticariatele isi promoveaza aceasta activitate cu anunturi formulate sub diferite forme, care sa fie cat mai clare in ceea ce priveste obiectivul lor. De aceea, unele dintre aceste anunturi pot fi formulate si sub forma „cumpar carti de orice fel”, definind foarte clar ceea ce cauta.

Cumpar carti in Bucuresti | Cumpar carti de orice fel | Anticariat-Carti.com

cumpar carti in  Bucuresti

Criteriile pentru stabilirea pretului cartilor

Inidferent de numarul cartilor pe care doresc sa le vanda, echipa de anticari se deplaseaza pana la domiciliul vanzatorului sau adresa indicata de acesta, pentru a plati (cash) si a ridica pe loc volumele cumparate.

Suma platita in schimbul cartilor este stabilita de un anticar cu experienta, pe baza unei evaluari, in care tine cont de criterii precum autor, titlu, stare, editura, an de aparitie.

Astfel ca, in general, volumele foarte vechi sunt mai valoroase, dar acestea trebuie sa se afle intr-o stare buna. De asemenea, daca aceastea sunt scrise de un autor renumit, daca este un titlu rar sau face parte dintr-o anumita colectie a editurii, cartea este mai valoroasa.