Ce este examenul de rezidentiat in farmacie si cum te pregatesti?

Absolventii invatamantului medico-farmaceutic trebuie sa mai treaca de un moment extrem de important din viata lor: examenul de rezidentiat in farmacie. Ca sa treaca de concursul de admitere, trebuie sa aiba o baza solida de cunostinte in domeniul pe care si l-au ales, anume domeniul farmaceutic. E nevoie de pregatire intensa si de o motivatie extraordinara, care le vor aduce candidatilor succesul mult asteptat.

Ce este examenul de rezidentiat?

Examenul de rezidentiat este un concurs organizat la nivel national pentru absolventii Facultatii de Medicina, in urma caruia acestia pot ocupa un loc la diferite stagii de specializare medicala superioara. Specializarea se alege in functie de punctajul obtinut. In cazul in care nu se obtine rezultatul dorit, examenul se poate da din nou.

Pentru a profesa in domeniul medical, promovarea acestui examen este obligatorie. Dupa 6 ani de studiu, absolventii urmeaza sa isi aleaga specializarea in cadrul careia vor activa. Presiunea resimtita este enorma, iar emotiile pot fi coplesitoare. De aceea, e nevoie de mobilizare si determinare pentru a trece de aceasta etapa decisiva.

Cum se poate usura procesul de invatare?

Pentru o pregatire corespunzatoare, absolventii trebuie sa fie constant la curent cu programa si eventualele modificari care pot aparea. Tematica si bibliografia oficiala sunt cele pe baza carora se vor intocmi subiectele pentru examenul de rezidentiat in medicina generala.

Rezidentiat in medicina generala | Examen de rezidentiat in farmacie | StudyHub.ro

examen de rezidentiat in farmacie

Fiind o provocare intelectuala, e nevoie de multa determinare si motivatie pentru a nu renunta. Candidatii trebuie sa fie pregatiti din punct de vedere psihic, de aceea e important sa aiba grija de sanatatea lor, atat fizica cat si mintala. Nu trebuie sa neglijeze odihna si repausul in perioadele de invatare, care sunt foarte solicitante din punct de vedere psihic.

Pe langa gestionarea corecta a emotiilor, e nevoie si de gasirea unor resurse utile care sa eficientizeze procesul de invatare si sa ajute candidatii sa isi puna cunostintele la testare. O astfel de solutie este oferita de StudyHub.ro, o platforma online ce vizeaza atat furnizarea de materiale actualizate, cat si punerea la dispozitie de teste si simulari pentru examenul de rezidentiat.