Ce elemente nu ar trebui sa lipseasca din componenta unei uniforme de stomatologie?

bonete chirurgicale

Stomatologia este o ramura a medicinei, astfel ca aceasta trebuie sa respecte aceleasi conditii de igiena si confidentialitate. In plus, medicii dentisti trebuie sa poarte uniforme de stomatologie complete, care sa le ofere protectie atat lor, in timpul consultatiilor, cat si pacientilor, pentru a nu li se transmite virusuri si bacterii contactate de la alti pacienti.

In plus, acestea au rolul de a oferi confort, fizic si termic, medicilor in timpul consultatiilor, un aspect important in orice anotimp. De asemenea, acestor uniforme li se mai pot adauga si alte elemente sau accesorii, pentru ca gradul de confort si de siguranta sa fie unul cat mai mare.

Boneta chirurgicala, un element al uniformelor de stomatologie

Unul dintre aceste elemente sau accesorii ale uniformei de stomatologie este boneta chirurgicala. Aceasta este purtata pe cap de catre medicul dentist din mai multe motive.

In primul rand, boneta previne caderea firelor de par, care pot contamina mediul steril necesar pentru efectuarea procedurilor stomatologice.

Uniforme de stomatologie | Bonete chirurgicale | MediFashion.ro

uniforme de stomatologie

De asemenea, aceasta ajuta si la absorbtia transpiratiei, care poate aparea fie ca urmare a unor temperaturi ridicate, a unui grad ridicat de complexitate a procedurilor efectuate sau efectuarea unei proceduri de lunga durata, de pana la cateva ore.

De aceea, bonetele chirurgicale trebuie sa fie realizate din materiale de cea mai buna calitate, de preferat din bumbac, deoarece in timp ce isi indeplineste rolurile pe care le are, o astfel de boneta va permite si pielii sa respire, prevenind aparitia iritatiilor, de exemplu.

Ce alte accesorii mai sunt utile unui medic stomatolog?

O uniforma medicala purtata de medicul stomatolog va fi completa prin purtarea unor saboti medicali, care sa protejeze picioarele impotriva durerilor si umflaturilor, precum si impotriva durerilor de spate. De asemenea, acestia trebuie sa fie realizati din materiale confortabile si care sa permita pielii sa respire, dar sa aiba forma anatomica si o talpa antiaderenta, pentru a nu aluneca.

Indiferent daca au nevoie numai de o uniforma medicala sau si de accesorii pentru a o completa, medicii stomatologi pot apela la magazinul online MediFashion.ro, unde vor gasi un portofoliu foarte variat de produse.

Astfel poate fi completat echipamentul medical necesar unui stomatolog.