Cat valoreaza volumele mele pentru un anticariat care cumpara carti?

achizitii de carti

In evaluarea volumelor, un anticariat care cumpara carti va tine cont de anumite aspecte ce tin, in principiu, de calitatea acestora. Este important ca inaintea contactarii anticariatului, vanzatorul sa cunoasca volumele pe care urmeaza sa le ofere. In acest fel, vanzatorul se evita riscul de a fi pacalit cu privire la pret, fiind capabil sa aproximeze suma de bani pe care o merita cartea sa.

Specialistii de la Anticariat-Carti.com apreciaza cartile la adevarata lor valoare si ofera un pret corect in acest sens. Ei apreciaza cu atat mai mult cartile rare, care au o valoare semnificativa. Odata ce se deplaseaza la locul stabilit de vanzator, angajatii pot estima rapid si corect calitatea si mai apoi pretul cartilor.

Cum apreciez valoarea cartilor din biblioteca inaintea contactarii unui anticariat care cumpara carti

Exista anumite criterii de care un cumparator de carti tine cont. Chiar daca vanzatorul apeleaza la specialisti cu vechime pe piata, este bine ca el sa isi cunoasca produsul. In acest sens, cele mai importante aspecte pe care le va evalua un specialist in achizitii de carti.

Calitatea aspectului: inainte de toate, un evaluator va acorda atentie primului impact pe care cartea il are. In cazul in care cartea prezinta deteriorari majore, este foarte posibil sa nu fie acceptata. Doar in cazul in care editia este una valoroasa in ceea ce priveste continutul, acest aspect va fi trecut cu vederea, urmand ca deteriorarile sa fie specificate in descrierea produsului.

Anticariat care cumpara carti | Achizitii de carti | Anticariat-Carti.com

anticariat care cumpara carti

Raritatea si cererea sunt alte doua criterii in functie de care se face evaluarea. Se va tine cont de cererea pe care cititorii o exprima privitor la o respectiva carte. Astfel, cu cat cererea e mai mare, cu atat pretul oferit pentru carte va creste. Raritatea cartii nu consta numai in vechimea sa, ci se afla in stransa legatura cu cererea.

In general, raritatea este exprimata de raportul dintre cererea si oferta de pe piata unei carti – cererea trebuie sa fie mai mare decat oferta pentru ca o carte sa fie considerata rara.  Importanta cartii pe piata: exista anumite carti cu o importanta mai mare, si anume cercetarile stiintifice sau cele de natura literara. Cu cat o cercetare este mai cunoscuta si mai importanta, cu atat pretul de vanzare va creste.