Cat de des trebuie sa faci o vizita la un cabinet stomatologic?

Pacientii care se prezinta la un cabinet stomatologic in Bucuresti, cum este de exemplu Elveto Dent, o fac fie pentru rezolvarea unor probleme dentare, fie pentru controale de rutina. Combinate cu obiceiuri sanatoase in ceea ce priveste mentinerea igienei orale, vizitele regulate la dentist garanteaza mentinerea unei danturi impecabile pentru multa vreme. O vizita la dentist nu numai ca rezolva afectiunile dentare, ci si previne aparitia acestora.

De cate ori pe an trebuie mearga o persoana la un cabinet stomatologic?

Desi majoritatea pacientilor cred ca exista o perioada fixa de 6 luni la care ar trebui sa faca o vizita la clinica stomatologica in sector 4, adevarul este ca acest interval poate diferi de la o persoana la alta. Frecventa vizitelor la medicul stomatolog depinde in mod direct de mai multi factori, printre care igiena dentara, obiceiuri care influenteaza sanatatea orala si afectiuni dentare.

Medicul stomatolog nu numai ca va efectua o curatare profesionala si detartraj, dar va constata aparitia eventualelor probleme dentare. Daca sunt depistate in stadiile incipiente, acestea vor fi rezolvate mult mai usor si mai rapid, fara a mai fi nevoie de interventii complexe si costisitoare, necesare in urma amanarii sau ignorarii problemelor.

A face o vizita la stomatologie o data la 6 luni este o idee buna pentru cei care nu se confrunta cu afectiuni dentare, insa exista anumite categorii de pacienti care trebuie sa mearga la control mai des.

Cine trebuie sa mearga mai des la controale stomatologice?

Perioadele la care trebuie sa se faca un control stomatologic se stabilesc in functie de istoricul afectiunilor stomatologice, iar persoanele care au avut deja probleme cu dantura trebuie sa mearga mai des la medic.

Cabinet stomatologic in Bucuresti | Clinica stomatologica in sector 4 | ImplantologieSector4.ro

cabinet stomatologic in Bucuresti

Printre pacientii carora li se recomanda sa faca un control stomatologic o data la 3-4 luni se numara:

  • persoanele cu diabet;
  • fumatorii;
  • persoanele cu probleme gingivale;
  • persoane care au avut probleme cu dantura;
  • persoanele cu sistem imunitar scazut.

Pentru controale de rutina sau pentru rezolvarea afectiunilor dentare, pacientii trebuie sa aleaga o clinica renumita, asa cum este ImplantologieSector4.ro, unde se folosesc echipamente de ultima generatie si se asigura tratamente stomatologice moderne.