Care sunt principalele tipuri de radiografii dentare

clinica stomatologica in Bucuresti

Radiologie dentara

In stomatologie, adeseori un consult complet al medicului dentist nu poate depista adevaratele cauze ale unor manifestari, iar pentru aplicarea unui tratament corespunzator este necesara cunoasterea tuturor detaliilor. De aceea, dintotdeauna un rol foarte important l-a jucat cabinetul de radiologie dentara. In urma imaginilor efectuate cu raze X medicul isi poate face o parere completa a situatiei pacientului si poate actiona in cunostinta de cauza si in deplina siguranta, putand astfel sa gaseasca cel mai bun tratamentul pentru diagnosticul stabilit.

Radiografia dentara retroalveolara

Aceasta este cel mai comun tip de radiografie, care se realizeaza intr-un timp foarte scurt si nu are un impact major asupra pacientului. Acesta trebuie doar sa stea nemiscat timp de cateva secunde, pentru ca imaginea sa se poata proiecta pe film. In acest caz, se va imprima doar o suprafata restransa a danturii si se vor vedea doar cativa dinti de pe arcada. Ea este utila atunci cand medicul stie deja unde este pozitionata afectiunea si doreste sa afle mai multe informatii despre conformarea dintelui, despre radacina si spatiul interdentar.

Fiind o procedura curenta care nu este costisitoare, aceasta este foarte des recomandata de catre medicii dentist.

Radiografia panoramica

Radiografia panoramica sau ortopantomograma presupune obtinerea unei imagini de ansamblu a fiecarei arcade, ceea ce conduce la furnizarea unei situatii clinice complete asupra conformarii danturii pacientului. Ea este foarte utila pentru medic deoarece ofera o imagine complexa, desi nu poate surprinde anumite detalii asupra unei portiuni precise. De aceea, adeseori aceasta va fi insotita si de o radiografie retroalveolara, care va putea da informatii suplimentare asupra zonei unde de va efectua interventia medicala.

Radiografia dentara muscata

Acest tip de radiografie ofera o imagine completa a unui grup foarte restrans de dinti si se efectueaza de obicei atunci cand medicul doreste sa afle toate detaliile legate de un anumit dinte asupra caruia va interveni.

Pentru a beneficia de un tratament complet, este bine sa apelezi la o clinica stomatologica in Bucuresti, precum VelvetDental, care ofera toate serviciile medicale de specialitate. In acest mod, vei putea rezolva toate problemele intr-un singur loc, de la consult, la investigatii si pana la tratament, astefl incat sa poti economisi timp si efort. Accesand site-ul velvetdental.ro vei afla toate informatiile de care ai nevoie despre acest centru modern de tratament stomatologic.