Care sunt motivele pentru care sa cumperi carti second-hand?

In momentul in care isi doresc sa cumpere obiecte mai ieftine, oamenii considera ca trebuie sa faca anumite concesii, mai ales in ceea ce priveste calitatea. Numai ca atunci cand vine vorba despre carti, acestia se pot bucura de preturi bune, pentru carti de calitate – adica volume care se afla in stare buna – daca aleg carti second-hand.

Unii oameni se tem sa cumpere carti la mana a doua, pentru ca sunt deteriorate si nu le pot lectura in voie. Aceasta este insa doar o preconceptie, deoarece daca sunt cumparate de la anticariate, cartile se vor prezenta intr-o stare buna, orice defect existent fiind adus la cunostinta cumparatorului inainte de a o cumpara.

Unul dintre anticariatele care pune mare pret pe calitatea si starea volumelor pe care le vinde este anticariatul online PrintreCarti.ro, care trece fiecare carte printr-un proces de verificare si reconditionare. Alte motive pentru care oamenii ar trebui sa aleaga cartile second-hand in detrimentul celor noi sunt urmatoarele:

  • Cartile second-hand sunt mai ieftine

Pretul este unul dintre principalele motive pentru care pasionatii de lectura aleg cartile de anticariat. Acestea pot fi cu pana la 60-80% mai mici decat pretul unui volum nou.

Carti ieftine | Carti second-hand | PrintreCarti.ro

carti second-hand

In plus, anticariatul Printre Carti, de exemplu, organizeaza adesea campanii de reduceri, astfel ca preturile devin si mai mici, aici putand fi gasite carti ieftine cu unele dintre cele mai mici preturi de pe piata. Unele volume pot costa mai putin de 5 lei.

  • Este o modalitate de protejare a mediului

Cei care sunt preocupati de ecologie si de metodele prin care isi pot aduce contributia la demersurile pentru protejarea mediului inconjurator ar trebui sa ia in considerare cumpararea de carti la mana a doua. In acest fel se evita retiparirea unor volume care nu mai sunt disponibile in librarii si deci risipa de energie si hartie.

De asemenea, printre colectiile de carti second-hand pot fi gasite si volume rare sau cartea pe care o persoana o cauta de foarte multa vreme. Astfel ca exista numeroase motive pentru care cumpararea de carti second-hand este mai avantajoasa decat a cartilor noi.