Care sunt cele mai potrivite calorifere pentru baie? Iata ce spun specialistii!

calorifere pentru baie

In principiu, rolul acestor calorifere pentru baie nu sunt doar de a incalzi incaperea, ci si prosoapele. Cu o gama variata de dimensiuni si culori, cei de la eCalorifere.ro pun la dispozitie clientilor radiatoare ideale pentru orice baie: acestia trebuie doar sa il aleaga pe cel potrivit, care sa faca fata dimensiunii incaperii.

Cu ajutorul caloriferelor special concepute pentru baie, utilizatorii isi pastreaza prosoapele pufoase si calde. Acestea vin intr-o varietate de culori si forme, de la cele clasice, pana la cele „funky”, pentru nonconformisti.

Caracteristicile de baza ale unor calorifere pentru baie

Alegerea caloriferului pentru baie este un task important in amenajarea casei, o investitie importanta care trebuie facuta doar dupa o analiza atenta a pietei. Pentru a face cea mai buna alegere, utilizatorii pot tine cont de urmatoarele trei caracteristici ale produsului:

  • Marimea

Cand vine vorba de radiatoarele pentru baie, dimensiunea conteaza cu adevarat. Radiatoarele variaza de obicei de la 700x400m pana la 1800x600mm, insa dimensiunea trebuie aleasa in functie de masuratorile baii.

Un calorifer prea mic nu va avea efectul de incalzire dorit in incapere, temperatura din baie fiind prea scazuta. In acelasi timp, un radiator prea mare nu va avea un aspect vizual placut. De asemenea, radiatorul nepotrivit va costa mai mult, iar consumul va fi cu mult mai mare, chiar inutil. Este bine de stiut ca de dimensiunea produsului depinde si puterea sa, capacitatea de incalzire.

  • Capacitatea de incalzire

Utilizatorii trebuie sa stie ca puterea caloriferului arata de cata energie are nevoie acesta pentru a incalzi baia. Cu cat valoarea puterii (W) este mai mare, cu atat capacitatea de incalzire a caloriferului va fi mai ridicata.

Calorifere din otel | Calorifere pentru baie | eCalorifere.ro

calorifere din otel

In general, pe piata se gasesc calorifere din otel pentru baie, cu o putere mai mica de 400W sau chiar mai mare de 1500W.

  • Spatiu de stocare pentru prosoape

Un alt factor in functie de care se alege dimensiunea unui calorifer, este capacitatea sa de stocare a prosoapelor. Multi utilizatori prefera chiar sa isi usuce rufele cu un astfel de calorifer, dar si prosoapele, care isi pastreaza o temperatura placuta pana la folosire.

Principala intrebare pe care ar trebui sa si-o adreseze cumparatorii in acest sens este „Cate persoane vor folosi baia?”. Pentru o baie incapatoare, ei pot opta pentru doua astfel de radiatoare, in acest fel caldura va proveni in mod egal din unghiuri diferite.