Cand stii ca parintii sau bunicii tai au nevoie de un sprijin la mers?

In general, dispozitivele ortopedice ce poarta denumirea de cadru de mers sunt folosite de catre persoanele varstnice, dar si ce cele care au trecut printr-un accident, o operatie, sau de persoanele cu probleme locomotorii temporare sau permanente.

Cadrele de mers sunt dispozitive foarte utile pacientilor aflati in perioade de recuperare medicala, precum si persoanelor cu varsta inaintata care se confrunta cu probleme de echilibru si care nu se pot sustine singuri in timpul mersului.

Avantajele si utilizarile cadrelor de mers

Un cadru ortopedic poate fi achizitionat cu trei sau cu patru roti, poate fi pliabil, poate avea inaltime reglabila, echipat cu roti frontale sau cu pasitoare, in functie de nevoile utilizatorului. In cazul pacientilor cu un grad scazut de mobilitate, este indicat un cadru de mers cu roti frontale ce permite inaintarea prin impingere, fara a necesita ridicare si efort suplimentar.

Indiferent de modelul pentru care pacientii sau ingrijitorii opteaza, cadrul de mers la un pret rezonabil trebuie sa fie realizat din materiale rezistente care sa asigure suportul necesar pacientilor cu dificultati la deplasare. In plus, cadrul ortopedic trebuie sa favorizeze mentinerea si recuperarea progresiva a mersului in faza de reabilitare posttraumatica sau in perioada recuperatorie.

Cum ajuta un cadru de mers pacientii varstnici?

Cadrele de mers din oferta MagazinulOrtopedic.ro ajuta indeosebi pacientii varstnici la deplasare in urmatoarele situatii:

Cadru de mers | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

  • cand doresc sa se deplaseze in domiciliu, in curte sau in jurul blocului, dar fara ajutorul ingrijitorilor sau rudelor;
  • cand doresc sa mearga pana la magazin sau la piata insa conditia lor fizica nu le permite sa mearga fara opriri sau fara sustinere. Unele cadre de mers au si atasat un suport pentru alimente sau medicamente;
  • cand doresc sa se ridice sau sa se aseze in fotoliu sau pe toaleta fara sustinere suplimentara;
  • cand doresc un grad de independenta, adica sa nu mai depinda doar de cei care ii ingrijesc si sunt platiti pentru asta sau o fac in mod benevol;
  • cand necesita sprijin pentru a face anumite activitati zilnice usoare.