Beneficiile meditatiei asupra dezvoltarii copiilor

dezvoltare copii

Pentru adulti si copii, meditatia are multe beneficii. Ajuta la reducerea stresului, la controlul anxietatii si la gestionarea situatiilor mai dificile.

Este, de asemenea, un instrument excelent pentru gasirea calmului interior. Pe de alta parte, cei care o practica nu trebuie sa se astepte la efecte imediate, ar fi o mare greseala. Este nevoie de timp pentru a ajunge acolo.

Meditatia este o practica filozofica si spirituala care depaseste cu mult imaginea pe care o oamenii o au despre ea.  Aceasta este o modalitate de a familiariza mintea cu stari pozitive, de a sustine si gestiona emotiile si concentrarea cognitiva.

Deoarece meditatia se refera la concepte destul de complexe, ideal ar fi sa se inceapa la copii in jurul varstei de 7 ani. Este foarte dificil pentru copiii mici sa se concentreze asupra lucrurilor care sunt intangibile si, prin urmare, pentru ei, experienta poate fi de neinteles. Este mai bine sa se astepte pana cand sunt putin mai mari si sa se inceapa cu sesiuni foarte, foarte scurte.

Exista mai multe forme de meditatie, dar, tehnica ramane in esenta aceeasi. Ceea ce se schimba este obiectivul.

De exemplu, meditatia kadampa are un aspect contemplativ. Aici concentrarea va fi asupra a ceea ce tocmai s-a intamplat in viata fiecaruia si de aici incepe partea meditativa. Un principiu destul de complex de integrat pentru un copil.

Pentru a-i ajuta, expertii in meditatie ofera sfaturi solide si anume: „Copiilor li se va spune ca gandurile sunt ca niste nori. Cand se intorc, trebuie alungati. “

Beneficiile meditatiei pentru copii:

  • ii ajuta sa doarma;
  • sustine controlul tulburarilor adolescentilor;
  • conduce catre rezultate mai bune la scoala;
  • sustine dezvoltarea personala.

Se poate medita oriunde si, desi se poate face acasa, exista cateva avantaje in a face acest lucru in grup, intr-un centru de meditatie.

Daca parintii nu sunt prea confortabili cu meditatia, explicarea unui copil ar putea fi o sarcina dificila. Pentru inceput, ar fi de preferat sa gaseasca un centru de meditatie cu personal calificat in acest sens.