Beneficiile ceaiului verde

ceai negru

Ceaiul verde este cunoscut pentru beneficiile sale medicinale de milenii. Originile sale se gasesc in China. Dar este consumat in toata Asia pentru numeroasele sale virtuti. Este o bautura care are multe utilizari, de la scaderea tensiunii arteriale pana la tratarea cancerului.

Dar ceaiul negru?

Ambele provin din aceeasi planta. Diferenta dintre ceaiul negru si ceaiul verde consta in prelucrarea frunzelor. Ceaiul negru se face in asa fel incat sa existe o fermentare a frunzelor. Dimpotriva, ceaiul verde este procesat pentru a preveni aceasta fermentare.

Rezultatul este ca ceaiul verde isi pastreaza nivelurile naturale de antioxidanti, sub forma de polifenoli. Acesti antioxidanti vor oferi ceaiului verde beneficiile sale naturale.  Iata o lista cu beneficiile surprinzatoare ale ceaiului verde:

  • Pierderea in greutate

Cu siguranta toata lumea a auzit de metabolism. Acesta este procesul prin care corpul arde caloriile. Ceaiul verde mareste metabolismul. Polifenolii din ceaiul verde vor intensifica oxidarea grasimilor. De asemenea, vor transforma mancarea in calorii.

  • Diabetul

Ceaiul verde ar putea ajuta la controlul diabetului. Functioneaza ca un regulator al nivelului de glucoza dupa mese. Previne varfurile de insulina si acumularea de grasime.

  • Boli cardiovasculare

Cercetatorii medicali considera ca ceaiul verde actioneaza asupra captuselii vaselor de sange. Le ajuta sa ramana mai flexibile si sa reziste mai bine la modificarile tensiunii arteriale. In plus, ceaiul ar putea preveni coagularea sangelui, principala cauza a atacurilor de cord.

  • Cancerul esofagian

Ceaiul verde reduce riscul de cancer esofagian. Multi cercetatori cred ca ceaiul verde este capabil sa distruga celulele canceroase. In plus, ar functiona fara a afecta celulele sanatoase din jurul cancerului.

  • Colesterol

Medicii fac distinctie intre colesterolul bun (HDL) si colesterolul rau (LDL). Ceaiul verde reduce colesterolul rau. In plus, imbunatateste raportul colesterol bun / colesterol rau.

  • Bolile Alzheimer si Parkinson

Cercetatorii au descoperit ca ceaiul verde intarzie deteriorarea cauzata de bolile Alzheimer si Parkinson. Cercetarile indica faptul ca ceaiul verde protejeaza si repara neuronii.

  • Cariile dentare

Ceaiul verde contine un puternic antioxidant, catehina. Mai multe studii sugereaza ca catehina poate ucide bacteriile si virusurile care provoaca faringita si cariile dentare.

  • Tensiunea arteriala

Consumul regulat de ceai verde ar reduce riscul tensiunii arteriale.