Avantajele si dezavantajele uscatorului de rufe in casa

avantaje uscator rufe

In zilele de astazi, uscatorul de rufe este o necesitate de baza pentru orice casa. Absoarbe umezeala din haine, lasandu-le complet uscate si gata de purtat. Acest lucru este deosebit de benefic pentru parintii care spala si usuca in permanenta hainele copilului.

In aceste aparate se poate usca totul. De la haine la paturi mari voluminoase, pilote, jucarii de plus. Chiar si tesaturi delicate, cum ar fi matase, satin si altele.

Fiecare uscator de rufe, in functie de model, are programe de uscare diferite. De exemplu, pentru uscarea bumbacului, lanii, lenjeriei de pat, materialelor sintetice, uscarea delicata etc.

  • Nu deterioreaza tesaturile si pastreaza culorile

Multi oameni se uita cu neincredere la uscatoarele de rufe si isi fac griji ca hainele lor se vor uza repede cand vor fi uscate. Dar NU este cazul. Deoarece uscatoarele de rufe sunt concepute pentru a oferi o uscare eficienta si fiabila fara deteriorarea rufelor.

Pentru a face acest lucru, trebuie ales programul potrivit in functie de hainele care trebuie uscate.

  • Previne aparitia mucegaiului

Daca se usuca hainele pe balcon, umezeala ramane in aer, facandu-l mai umed. Acest lucru face ca mucegaiul sa se dezvolte pe terasa, ceea ce poate fi periculos pentru sanatate. Acest lucru nu se poate intampla si in cazul uscatorului de rufe, deoarece aparatul elimina umezeala sau o condenseaza si aceasta apoi se scurge. In plus, uscatoarele de rufe economisesc mult timp si efort, mai ales iarna, cand rufele se usuca foarte greu.

Dezavantaje
  • Costul ridicat al uscatoarelor

In ciuda faptului ca acestea ofera o serie de avantaje, costul detinerii unui uscator poate fi destul de deranjant pentru unele persoane.

  • Costul mentinerii acestuia in functiune

In afara de costul uscatorului, trebuie sa se tina cont de costul facturilor de energie electrica usor crescute, precum si de costul intretinerii regulate si de o posibila nevoie de reparatii pe linie.