Avantajele implanturilor dentare in fata puntilor traditionale

coroane din zirconiu

Implant dentar

Pentru ca tehnologia medicala a evoluat foarte mult in ultima vreme si se folosesc noi si noi materiale si moduri de lucru in toate domeniile medicinei, este bine sa cunoastem avantajale pe care le putem avea atunci cand optam pentru o metoda de tratament sau alta. Stomatologia este una dintre ramurile care a cunoscut cele mai spectaculoase schimbari in ceea ce priveste modurile de interventie, dar si materialele utilizate. Astfel, folosirea implanturilor dentare a putut face mari diferente in ceea ce priveste tratamentele in cazul unor dinti foarte afectati, ori a lipsurilor. Acestea pot inlocui astazi cu succes clasicele punti dentare, fata de care au multiple avantaje.

Rezultat estetic superior

Amplasarea unui implant dentar in locul unui dinte lipsa, sau chiar ocuparea unei portiuni edentate mai ample, permite realizarea unei lucrari in care fiecare dinte este individualizat. In acest mod, coroana din portelan, un material superior si de foarte buna calitate va fi confundata cu dintii naturali si astfel interventia va fi discreta si foarte reusita.

O solutie mult mai buna pentru cazurile in care sunt multi dinti pierduti

Atunci cand avem in discutie o situatie in care exista o portiune edentata mai mare, implanturile dentare sunt cea mai buna solutie pentru a acoperi intreaga suprafata. In acest fel nu vor mai fi implicate parti mobile, care sa ridice probleme in timp si se va ajunge la un aspect natural, foarte placut.

Rezistenta mare in timp

Se stie deja ca portelanul ofera o foarte buna rezistenta in timp si ca pana acum este materialul care se apropie cel mai bine de compozitia si structura naturala a suprafetei dintelui. Astfel, aceste coroane din zirconiu sau ceramica sunt mult mai rezistente la socuri mecanice, zgarieturi si uzura, iar datorita pivotului metalic, un implant dentar poate fi folosit intreaga viata fara a fi nevoie de interventii suplimentare, asa cum este cazul puntilor traditionale.

Intretinere mai usoara

Intretinerea coroanelor de portelan nu presupune un efort suplimentar. O igiena corespunzatoare, care este valabila si in cazul danturii naturale, precum si consultul stomatologic regulat sunt factorii carora ar trebui sa le acordam atentie.

La Velvet Dental avem acum cele mai noi tehnologii in materie de implant dentar. Aceasta clinica stomatologica din Bucuresti ofera servicii de calitate si o echipa de medici specializati in toate ramurile medicine dentare. Acceseaza site-ul velvetdental.ro si afla toate detaliile de care ai nevoie.