Atractii de neratat in Egipt

destinatii Egipt

Egiptul gazduieste unele dintre cele mai mari minuni antice ale lumii si, dincolo de piramide, exista o multime de atractii de neratat, de la Luxorul antic pana la Marele Acvariu modern. Sfinxul, raul Nil, piramidele din Gaza – sunt, desigur, atractii senzationale – dar sunt doar 3 dintre numeroasele pe care tara le are de impartasit, de la manastirile indepartate ale desertului pana la statiunile de coasta care induc romantismul, de la templele antice pana la capodoperele milenare ale arhitecturii civice moderne-minimaliste.

Cu peste 7.000 de ani de istorie, patrimoniu si cultura de explorat, exista nenumarate atractii care ii vor tine pe turisti in Egipt saptamani intregi.

  • Templul Luxor

Acest imens complex de temple difera de cele mai multe relicve arheologice din Luxor prin faptul ca nu a fost dedicat unui singur faraon sau zeu – a fost construit ca templu ceremonial pentru incoronarea conducatorilor Egiptului.

Este un bulevard de sfinxuri cu cap de om care duc pana la intrare, unde 2 turnuri mari de gresie, decorate cu hieroglife si sculpturi cu scene de lupta, ii introduc pe vizitatori in templu.

  • Templul Karnak

Karnak este al doilea cel mai vizitat site din Egipt, dupa piramidele de la Gaza. Si este de inteles, de ce – este absolut epic, acoperind o zona de marimea unui sat. Este, de asemenea, unic prin faptul ca a fost construit intr-o perioada atat de lunga de timp – aproape 2 milenii – incat unii dintre zeii reprezentati in sectiunile ulterioare nu ar fi fost recunoscuti de cei care au construit partile anterioare.

  • Marele Acvariu Hurghada

La ce s-ar putea astepta vizitatorii de la un acvariu?

La multa apa si o multitudine de specii acvatice.

La ce nu s-ar putea astepta?

La o padure tropicala, o expozitie de fosile si o mini gradina zoologica cu animale vii.

Dar acesta este Marele Acvariu Hurghada, cel mai mare din Africa, unde asteptarile sunt invariabil depasite.

Tunelul rechinilor este o pasarela pietonala din sticla prin mijlocul acvariului, unde se pot urmari acesti monstri ai adancului cum aluneca gratios deasupra si pe ambele parti ale vizitatorilor.