Arta machiajului – tipuri principale de machiaj

machiaj seara

Fie ca ne raportam la zilele noastre sau privim retrospectiv catre civilizatiile antice, arta machiajului a fost reprezentata si practicata constant de catre femei, si nu numai, fiind o tema de interes mondial. Da, machiajul poate fi ridicat la rang de arta prin propuneri si tehnici inedite de abordare a culorilor si texturilor, dar este bine de mentionat pentru cei pasionati de subiect ca in trecut avea si o utilitate practica.

Inedit in arta machiajului

Astfel, prin aplicarea machiajului, se definea o apartentena religioasa sau sociala. Grecii, romanii si egiptenii antici cunosteau perfect proprietatile terapeutice ale unor substante precum sarurile de plumb care preveneau diversele tipuri de infectii la ochi sau la piele. Ramanand in acelasi registru, imaginea Cleopatrei a devenit un statement in industria de beauty, fiind reinterpretata si adaptata modei actuale de catre cei mai importanti reprezentati ai domeniului din Occident.

Armata de stilisti a unor vedete de talie internationala, precum Kim Kardashian, a preluat modelul Reginei Egiptului, care poate fi considerata un adevarat influencer al timpurilor ei. Si exemplele pot continua, recomand cititorilor interesati sa parcurga cartile Jessicai Ress, Aerin Lauder, Anne Davis, Dita Von Teese etc.

Pentru persoanele interesate de arta machiajului, este nevoie sa cunoasca tipurile de machiaj profesional pe care il pot realiza chiar fara a apela la salon, dupa cateva sedinte de practica in confortul propriei locuinte. Trebuie sa se tina cont mai intai de pregatirea in prealabil a pielii, in functie de tipul de ten.

Tipuri principale de machiaj profesional

  • Machiaj de zi: este indicata o utilizare minima de machiaj, care sa permita tenului sa aiba un aspect natural. Fondul de ten poate fi cu succes substituit de un BB cream cu SPF adecvat nevoii fiecarui tip de ten. Machiajul de zi poate fi completat prin conturarea subtila a sprancenelor si aplicarea unui strat subtire de mascara. Se pune accentual pe iluminarea light in zona pometilor, a arcadei. Buzele pot fi conturate in nuante nu foarte violente, iar contouringul excesiv este contraindicat.
  • Machiaj de seara: in cazul acestui tip de machiaj, efectul trebuie sa fie usor dramatic si sa evidentieze trasaturile. Optiunile sunt multiple, insa culorile si texturile trebuie sa fie adaptate culorii tenului, a parului, structurii osoase a fetei si potrivite tinutei.
  • Machiaj de mireasa: pentru cel mai important eveniment din viata unei femei, este necesara realizarea unui machiaj complex, studiat, care sa respecte toti pasii alocati unui tip de machiaj professional. Dupa stabilirea intensitatii nuantelor, a texturii produselor, trebuie alocata foarte mare atentie fixarii machiajului, eventual cu produse waterproof in cazul in care emotiile explodeaza. Daca in cazul machiajului de seara, aplicarea de gene false nu este imperios necesara, in cazul machiajului unei mirese, acesta trebuie sa le includa pentru o privire seducatoare.