Apa si utilitatea acesteia in diverse domenii ale vietii actuale

Demineralizare apa

Hidratarea este esentiala pentru mentinerea functiilor corporale adecvate. Din pacate, multi oameni nu reusesc sa consume cantitati adecvate de apa in fiecare zi, iar deshidratarea poate avea un efect devastator asupra corpului. Tesuturile, celulele si organele corpului au nevoie de apa pentru a functiona corect. Apa ajuta organismul intr-o varietate de moduri, incluzand reglarea temperaturii corpului, lubrifierea articulatiilor si eliminarea toxinelor.

Cantitatea de apa necesara fiecarei persoane variaza. Persoanele sanatoase isi pot pastra corpul hidratat consumand apa doar atunci cand apare setea, insa persoanele cu anumite afectiuni medicale pot necesita mai multa apa.

Statii de osmoza inversa industriala

Apa nu este importanta numai pentru consumul intern, ci este extrem de utila si in diverse alte domenii ale vietii, precum la nivel industrial pentru prelucrarea diverselor materiale, in producerea energiei electrice, in cresterea plantelor si multe altele. In unele cazuri, apa poate fi folosita ca atare, exact asa cum se gasestea ea in fantani, insa unele situatii cer ca apa utilizata sa fie complet purificata, dedurizata, clorinata sau deionizata. De obicei, aceste cerinte trebuie respectate in procesele de productie din diversele industrii, ceea ce indica nevoia de decontaminare a apei la nivel industrial. Asa au aparut statiile de osmoza inversa industriala, care demineralizeaza apa si o pregatesc pentru diverse scopuri.

Demineralizarea apei este foarte importanta, rezultatul acesteia, adica apa lipsita de impuritati si saruri minerale, fiind utila in prepararea solutiilor de antigeluri termotehnice speciale, industriale sau antigel auto, in prepararea electrolitului pentru acumulatori auto, dar si in utilizarea la aparatura electrocasnica. Calitatea apei demineralizate conteaza si este determinata de conductivitatea sa electrica si duritatea totala, parametrii care arata concentratia de saruri dizolvate. Cu cat valorile duritatii si conductivitatii sunt mai mari, cu atat mai mari sunt si depunerile de piatra si coroziunea metalelor cu care intra in contact.

Pentru a beneficia de echipamente inteligente de potabilizare a apei, accesati www.hidroinstal.ro si vizualizati informatiile si echipamentele ce va pot fi puse la dispozitie de echipa Hidroinstal Water!