Anticariat de cartii vs. amanent de bijuterii

La situatii disperate, in care oamenii au nevoie de o anumita suma de bani pentru a face fata datoriilor, pentru a reusi sa plateasca o rata, o factura mai mare sau sa tina piept unor situatii neasteptate, oamenii au mai multe variante: fie isi amaneteaza bijuteriile, isi fac un imprumut sau raspund la anuntul “cumparam carti” postat de reprezentantii CumparCarti.ro. Inainte de a alege o varianta, este bine ca oamenii sa ia in calcul atat avantajele, cat si dezavantajele fiecareia in parte.

Daca amanetarea unei bijuterii presupune riscul pierderii acesteia, daca realizarea unui imprumut presupune riscul imposibilitatii de a-l plati, vanzarea cartilor nu implica prea mari riscuri. Practic, un reprezentant al anticariatului se prezinta acasa la vanzatori, face o evaluare corecta a volumelor disponibile, ofera banii pe loc si scuteste vanzatorii de corvoada de a cara volumele pana la anticariat .

Cumparam carti mai vechi si mai noi cu plata pe loc

Sunt numeroase situatii in care pasionatii de lectura decid sa isi vanda cartile vechi, iar unul din cele mai des intalnite motive este legat de finante. Din punct de vedere financiar, vanzarea cartilor nu implica riscuri, reprezinta o tranzactie simpla, sigura si legala si vanzatorii nu trebuie sa inapoieze nimic niciunei institutii. Cei care se ocupa de achizitii carti stiu ca motivele financiare sunt cele care domina piata si de aceea le ofera un pret foarte bun, corect si fara a incerca sa ii pacaleasca.

Cumparam carti | Achizitii carti | CumparCarti.ro

cumparam carti

Este bine ca persoanele care detin carti vechi sa ia in calcul vanzarea lor in regim de anticariat. La targurile de carti vanzarea cartilor nu prezinta niciun fel de siguranta. In mediul online, lucrurile sunt foarte complicate, iar implicarea din partea vanzatorului este foarte mare. In cazul in care oamenii se intreaba ce ar mai putea sa vanda din casa, bijuteriile si electronicele sau electrocasnicele nu reprezinta o optiune deoarece cu greu se pot lipsi de aceste lucruri utile, de bijuteriile mostenire de famlie, doar pentru a achita o rata sau o factura.

Pe de alta parte, vanzarea de carti nu pune vanzatorilor problemele mai sus enumerate, cu exceptia situatiilor in care cartile sunt amintiri placute, de suflet, cu exceptia situatiilor in care sunt primite de la oameni importanti.