Ai nevoie de un tratament endodontic? Un medic dentist bun iti poate oferi cea mai nedureroasa experienta!

Un dinte este format din 3 tesuturi principale: smalt, dentina si pulpa (cu nervi si vase de sange) in interiorul acestuia. Endodontia este specialitatea stomatologiei care se ocupa de „interiorul dintelui” – pulpa dentara, radacina, nervii si tesutul inconjurator.

Foarte multi pacienti apeleaza la TwinDent.ro, pentru a fi consultati de un medic dentist Uranus fiind zona in care se afla clinica de stomatologie. Aici, pacientii vor primi toate informatiile in ceea ce priveste interventiile endodontice.

Cauti un medic dentist in zona Uranus, pentru tratamentul endodontic? Twindent este raspunsul!

Terapia endodontica este deosebit de importanta, deoarece se focuseaza pe a salva un dinte, care altfel ar trebui eliminat si, din punct de vedere al functionalitatii, nu exista un substitut real pentru dintele natural. Pulpa se poate deteriora din cauza bolii parodontale sau ca urmare a unei leziuni traumatice.

Infectiile endodontice, desi adesea nedureroase, se pot prezenta cu dureri usoare, pana la chinuitoare. Acest lucru poate fi provocat de o serie de factori, inclusiv consumul de alimente reci sau prea calde. Cele mai multe tratamente endodontice sunt necesare din cauza unei infectii a pulpei sau a „canalului radicular” de la bacteriile prezente in mod normal in gura, cu toate acestea, exista alte cauze comune ale necesitatii tratamentului endodontic:

  • carie dentara, care a expus pulpa;
  • proceduri dentare repetate pe un dinte;
  • acolo unde motive medicale fac imposibila extragerea unui dinte;

Nervii sunt indepartati in timpul tratamentului canalului radicular? De ce este necesar acest lucru?

In timpul tratamentului canalului radicular, nu numai ca nervii sunt indepartati, ci si tot tesutul din dinte. Cand inflamatia din acest tesut atinge un nivel ireversibil, nu exista o alta modalitate de a preveni o problema si mai mare, decat prin indepartarea intregului tesut inflamator.

Medic dentist Uranus | Clinica stomatologica din sector 5 | TwinDent.ro

clinica stomatologica din sector 5

Poate aparea inflamatia dentara chiar daca acel dinte a fost deja tratat?

Atat timp cat canalul a fost tratat prin departarea intregii pulpe din el, nu va mai putea fi vorba despre o „inflamatie a canalului”, pentru ca tesutul respectiv a disparut pentru totdeauna si nu va creste din nou. Medicii Twin Dent, de la clinica stomatologica din sector 5 sustin faptul ca pentru unii pacienti, cel mai rau scenariu ar fi dezvoltarea parodontitei, o inflamatie a ligamentului dentar rezultata din infectia canalelor incomplet curatate sau ca urmare a infectiei secundare.