Abordarea unei urgente stomatologice

cabinet stomatologic in Bucuresti

O urgenta dentara este o procedura standard in care este implicat un specialist in medicina dentara si un pacient care are o problema urgenta. De fiecare data cand o persoana intampina probleme dentare severe in afara programului de lucru obisnuit, trebuie sa apeleze la servicii de urgente stomatologice. Tocmai acesta este motivul pentru care este esentiala diferentierea intre o problema dentara care poate astepta pana dimineata si o adevarata urgenta dentara.

Peste 20% dintre oameni au cunoscut una sau mai multe forme de urgente stomatologice in viata lor. Acest lucru arata cat de comune sunt urgentele. Unele dintre probleme pot astepta, insa pentru a intelege valoarea unei urgente dentare, este bine sa acordati atentie sangerarilor care apar brusc la nivelul gurii, pierderii dintilor in urma unui impact, infectiilor sau durerilor severe. Toate situatiile prezentate necesita atentie stomatologica imediata in incercarea de a reduce sangerarea sau durerea severa.

In ceea ce priveste un dinte care a cazut in urma unei traume, experienta nu este doar dureroasa, dar prezinta si un risc semnificativ pentru sanatatea stomatologica generala. Daca persoana ajunge la cabinet la scurt timp dupa impact si are dintele pastrat corespunzator, multi stomatologi vor incerca sa reintroduca dintele inapoi. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, este necesar ca dintele sa fie pastrat corect, in mediu umed, fara a atinge radacina.

Urgente stomatologice | cabinet stomatologic in Bucuresti | Implantologiesector4.ro

urgente stomatologice

Un abces dentar este o afectiune foarte dureroasa. Daca este lasat netratat o perioada lunga de timp, poate duce la febra si sensbilitate la anumite alimente si temperaturi. Durerile de cap si umflaturile sunt alte complicatii care pot aparea in urma acestei afectiuni. Un tratament imediat este absolut necesar, deoarece infectia se poate raspandi rapid in tesuturile din jur. Interventia va ajuta in mod semnificativ la reducerea durerii.

Urgentele dentare pot fi evitate printr-o riguroasa igiena dentara, dar si prin vizite regulate la dentist. Acesta va lua in considerare un plan personalizat de tratament pentru a evita problemele care ar putea necesita un tratament de urgenta in viitor. Indiferent de problema, daca necesita interventie urgenta sau nu, accesand Implantologiesector4.ro veti descoperi un cabinet stomatologic in Bucuresti in a carui echipa medicala puteti avea incredere!